maanantai 21. lokakuuta 2013

Inspiroimana

Tekstin kirjoittamisprosessi lähti alussa hyvinkin nopeasti liikkeelle. Olisin halunnut kirjoittaa koko ajan, kirjoitin jopa öisinkin mielessäni. Sitten tuli täysi stoppi. Tuntui että en keksinyt enää yhtään mitään. Tuntui myös, että teksti junnasi paikoillaan.

Tänne blogiin tulleiden kommenttien ansiosta, sain uuden sysäyksen. Nyt monologin kirjoittaminen on edennyt vaiheeseen, missä haetaan esitykselle ja roolihahmolle jo selkeää rakennetta ja niin kutsuttua draaman kaarta.  Eli kiitos kommenteista!

On mielenkiintoista kuulla, miten lapsettomuus on parisuhteeseen vaikuttanut. Ihmiset kun ovat hyvinkin erilaisia. Reagoivat asioihin eritavoin.
Erityisesti kiinnostaisi kuulla tällaisista "kilahduksista".
Tarkoitan sillä sitä, että kun kaikki tunteet pikkuhiljaa kasautuu ja joku tietty asia laukaisee ne kaikki liikkeelle.

Tällä hetkellä kiinnostaisi kuulla, millaisia kokemuksia ihmisillä on lapsettomuustutkimuksista. Millainen on ollut vastaanotto, miten hoitajat ja lääkärit ovat kohdelleet. Miltä se itsestä on tuntunut.
Itse ajattelen, että lapsettomuustutkimuksiin meno on se ensimmäinen hetki, milloin myöntää itselleen ja puolisolleen, että jokin on vialla, me ei onnistuta tässä ilman apua.
Lapsettomuustutkimuksiin meno herättää aika ristiriitaisia tunteita. Tavallaan se luo suurta toivoa, että nyt onnistuu, lääkärit auttaa. Ja tavallaan surua siitä, että olen lapseton. Pelkoa siitä, onko minussa jotain vikana. Entäs jos vika löytyykin puolisosta. Mutta pelon ohella tulee myös huojentava tunne, että kun vika löytyy, sen voi myös korjata. Mutta entä jos ei voikkaan? Myös pitkät jonot hoitoihin tuo jonkinlaista epätoivoa, mutta tieto mahdollisesta hoitoihin pääsystä tuo taas toivoa. Niin, hyvin ristiriitaisia tunteita.


Haalea Viiva - monologin esitykset ovat Oulussa ensi keväänä, tarkat esityspäivät ilmoitan tässä piakkoin, muutaman viikon sisällä.

Haalea Viiva - monologia esitetään myös lapsettomien lauantai tapahtumassa Helsingissä toukokuussa 2014.
Lapsettomien lauantai on toukokuun toinen viikonloppu, 10.5.2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti